Novosadski informativni portal 021

Život - Hrana i piće

Kada je crna čokolada štetna?

Crna čokolada zbog sastojaka korisnih za zdravlje uvek se preporučuje za konzumiranje pre nego mlečna, čak i na dnevnoj bazi, ali stručnjaci upozoravaju da se obrati pažnja na količinu jer tada čak i ona postaje štetna, piše CNN.

Zašto je teško odoleti čipsu?

Određena grupa neurona podstiče našu želju za natrijumom, zbog čega je tako teško odoleti čipsu i slanim grickalicama, tvrde naučnici sa Beth Israel Deaconess Medical Center u Bostonu.

FOTO: Uzgojio šareni kukuruz

Zaintrigiran dokumentarcem o domicilnom američkom stanovništvu i njihovom šarenom kukuruzu, mladi poljoprivrednik iz turskog Aksaraja Halis Katman pronašao je seme i uzgojio kukuruz koji ima klip sa zrnima u devet različitih boja

Francuski sirevi na udaru vlasti Kine

Francuski sirevi "kamember", "bri" i "rokfor" više nisu dobrodošli u Kini, jer njene vlasti blokiraju uvoz nekoliko stranih sireva, uključujući i francuske, izjavili su danas stručnjaci agenciji AFP.

Napravljena nova vrsta čokolade

Jedan proizvođač čokolade tvrdi da je stvorio četvrti tip svima omiljene poslastice, pa sada pored mlečne, tamne i bele postoji i ružičasta.

Zašto treba jesti grožđe

Grožđe, kojem se pripisuju svojstva "eliksira mladosti", može značajno da poboljša mentalne sposobnosti, pokazala su nova istraživanja.

Zašto neki ljudi sole lubenicu?

Nikol Veston, poslastičarka iz Los Anđelesa, pitala se zašto bi 'iko normalan' želeo da soli lubenicu. Ipak, upravo zato je odlučila da ostavi sve predrasude po strani i lično proba tu kombinaciju.

Do kraja godine moguća nestašica putera u Evropi

Evropski proizvođači mleka upozorili su da će se EU do kraja godine suočiti sa krizom u snabdevanju puterom nakon što su rast tražnje i neravnoteža na tržištu pogurali cene tog proizvoda do istorijskog maksimuma.